Meteen naar de inhoud

Markt 058 Leeuwarden

Opdrachtgever: Leyten Vastgoedexploitatie II B.V. te Rotterdam

Project: Markt 058 te Leeuwarden

Periode: maart 2017 t/m heden

Werkzaamheden:

* advisering Due Diligence
* technisch projectdirecteur transformatie van wonen & zorg/studenten en commerciële ruimten

In Markt 058 was tot enkele jaren geleden een groot verzekeringskantoor gevestigd. Een perfecte plek, schuin tegenover het station van Leeuwarden. Nu de kantoren overbodig zijn geworden, is een nieuwe invulling gezocht. In het voormalige kantoorpand zijn bijna 500 studentenwoningen gerealiseerd. Woningen die allemaal voorzien zijn van een eigen badkamer én keuken. Ook zijn in het studentencomplex voorzieningen om te leren, samen te komen en te wassen gerealiseerd. De woningen worden veelal gehuurd door buitenlandse studenten die voor een langere periode in Leeuwarden willen wonen.

Daarnaast is in het pand zo’n 3.000 m² aan kantoren gerealiseerd. De begane grond van het pand is een commercieel plint waar onder andere een sportschool, diverse commerciële functies en diverse horecabedrijven gevestigd zijn.

RECENSIE

In de afgelopen jaren en ook op dit moment werkt Friso regelmatig samen met Hans Jorg van den Berg van HJBerg Vastgoed in Leeuwarden. De samenwerking bestond en bestaat uit: advies, haalbaarheidsonderzoek,(her)ontwikkeling en bouwmanagement. De transitie van het voormalig kantoorpand van Aegon Leeuwarden (Markt 058) tot 600 studentenwoningen en commerciële plint was een van deze projecten.
 
Deze projecten zijn mede door HJBerg Vastgoed tot grote tevredenheid gerealiseerd. Hans Jorg van den Berg is een vakkundige professional, positief, doch ook realistisch en is zeer betrouwbaar. Wij kunnen dan ook (potentiele) opdrachtgevers HJBerg Vastgoed met een gerust hart aanbevelen.

Jan Wageman – Commercieel directeur Friso Bouwgroep 

PROJECT IN BEELD