Meteen naar de inhoud

Oranjewoud Wonen Heerenveen

Opdrachtgever: Stichting Service Appartementen Oranjewoud Wonen

Project: Oranjewoud Wonen te Heerenveen appartementen en grondgebonden woningen

Periode: juni 2015 tot heden

Werkzaamheden:
– Uit-ontwikkelen schetsontwerp tot en met prijsvorming
– opstellen haalbaarheidsmodellen en exploitatie opzet
– overleg en contactvorming belegger
– Overleg gemeente inzake procedure bestemmingsplan en exploitatie overeenkomst
– aanbesteding
– bouwmanagement

  • Coördinatie bouw en woonrijp maken
  • Coördinatie en begeleiding sloop

De opgave bij deze opdracht was het haalbaar maken van een concept voor de sloop nieuwbouw van de bestaande locatie. De uitdaging was, het  geheel binnen de financiële kaders te vormen , zonder verlies van de beoogde kwaliteit. Dus slim omgaan met de mogelijkheden. Tevens het vastleggen van de belegger binnen de beoogde rendementen.

Wonen in een park

Wonen in het groen en toch op loopafstand van voorzieningen, dat is Oranjewoud Wonen. Een divers woonplan, bijzonder geschikt voor senioren, zowel de vitale als de minder vitale. Een fijne woonomgeving, met een winkel, grand café, bibliotheek en allerhande andere voorzieningen worden gecombineerd. Het complex bestaat uit 37 koopappartementen, 6 koopbungalows, 99 huurappartementen en 12 huurbungalows. Een schitterend landgoed, dat perfect past in de omgeving van states en landhuizen.

De appartementen en bungalows hebben 3 kamers, waarvan 2 slaapkamers. De oppervlakte van de woningen varieert van 75 tot 93 m². Een berging en parkeerplaats zijn bij de woningen aanwezig.

Meer informatie: oranjewoudwonen.nl

 

PROJECT IN BEELD

RECENSIE

“In 2015 heb ik Hans Jörg leren kennen en hebben we gesproken over de nieuwbouwplannen

Van de stichting Service Appartementen Oranjewoud. In principe lag een eerste (schets)ontwerp al klaar. De haalbaarheidstoetsing, het vinden van een belegger en alle werkzaamheden die noodzakelijk zijn om tot uitvoering te komen lagen nog voor ons. HJBerg Vastgoed en de stichting hebben toen een overeenkomst gesloten waarbij in de ruime zin Hans Jörg van den Berg als adviseur en t.b.v. van het ontwikkelmanagement ingezet werd.

Vanaf dat moment hebben we op een zeer plezierige manier nauw samengewerkt om onze nieuwbouw tot een succes te maken. De kennis van Hans Jörg van bouwen en bouwkosten hebben ons zeer op weg geholpen. Dat heeft ertoe geleid dat wij een vervolgcontract met HJBerg Vastgoed hebben afgesloten zodat Hans Jörg ons als adviseur bij o.a. de aanbesteding, verkoop aan een belegger en als bouwmanager de hele nieuwbouwfase heeft kunnen bijstaan.

Het resultaat is dat we een prachtig project en unieke woonlocatie voor senioren in Friesland hebben gerealiseerd waarbij zowel huur als koop mogelijkheden geboden zijn. Zonder op de kwaliteit in te leveren is door de inbreng van Hans Jörg het project ook financieel geslaagd.

Het project zit op dit moment in de afrondende fase.”

Maart 2021

Kees Boer
Tot januari 2021 directeur/bestuurder stichting Service Appartement Oranjewoud