Meteen naar de inhoud

Vondel Parck Leeuwarden

Opdrachtgever: Convent Holdings bv in Rotterdam

Periode: januari 2015 – heden

Werkzaamheden:
– Advisering en opstellen Kosten-baten-begrotingen;
– ontwikkelen stedebouwkundigplan & beeldkwaliteitsplan;
– procedure goedkeuring gemeente;
– onderhandelingen huurder supermarkt;
– uitwerking/uitbesteding saneringsplan en sloop, tevens begeleiding en coördinatie bij uitvoering;
– begeleiding ontwerp bouw-woonrijp maken:

  • advisering opdrachtgever bij verkoop deel appartementen aan Koopmans Projecten bv
  • controle uitvoering supermarkt en afstemming met huurder
    – verkoop deel grondgebonden woningen aan ontwikkelaar Slokker Vastgoed, Zwolle

Meer informatie: Wonen in Vondelparck

OPDRACHTGEVER AAN HET WOORD

Convent Holdings heeft in 2015 het plan opgevat ons fabrieksterrein in Leeuwarden van 27.000 m2 te converteren naar wonen: Appartementen, grondgebonden woningen en een supermarkt. Alles moest nog gebeuren, sloop, grondsanering, het ontwerp, het stedebouwkundigplan en de aanpassing van het gemeentelijk beleid m.b.t. supermarkten. Het toeval deed zich voor dat Hans Jörg van den Berg in het begin van het jaar 2015 aankondigde dat hij zijn baan als directeur van Leyten Projectontwikkeling zou gaan beëindigen om voor zichzelf te beginnen. Wij hebben geen moment geaarzeld en Hans Jörg ingehuurd als adviseur. Daarmee waren wij de eerste opdrachtgever van Hans Jörg. Daar hebben wij geen spijt van gehad. Integendeel. Wij hebben uiterst plezierig en succesvol samengewerkt met Hans Jörg en de gestelde ambitieuze doelstellingen gerealiseerd. Hans Jörg ontwikkelde zich van adviseur tot projectmanager, die de volledige aansturing van het project voor zijn rekening nam. Hans Jörg weet alles over projectontwikkeling, de bouw, de begeleiding van aannemers, krijgt de medewerking van partijen en kan doelen omzetten in resultaten. Al doende bleek dat niet alleen wij blij zijn met het eindresultaat, maar ook degenen aan wie wij verkocht hebben en last but not least: De Gemeente Leeuwarden is blij met het resultaat. Wij zijn momenteel voor driekwart klaar (52 woningen en 72 appartementen) Het laatste kwart (42 appartementen en een supermarkt) is in uitvoering en wordt in januari ’22 afgerond.

 

Ad van der Klooster, directeur van Convent Holdings BV